فهرست مقالات برحسب موضوع مهندسی بهداشت محیط
-
دسترسی آزاد مقاله
1 - بررسی بقایای آفت کش های موینفوس و اتیون در سیب و انگور و ارزیابی خطرات سلامتی بر اساس شبیه سازی مونت کارلو
بهزاد محمدی خانقاهی ندا سهیلی ملکی لیلا عباس زاده غلامحسین صفریسیب و انگور میوههای مفیدی هستند که به طور گسترده توسط انسان مصرف میشوند. این میوهها دارای آفات و بیماریهای متعددی هستند که برای کنترل آنها از انواع آفتکشها استفاده میشود. بنا¬بر¬این، آفتکشها می¬توانند از طریق مصرف مواد غذایی از قبیل میوه¬ها و سبزی¬ها وارد زنجی چکیده کاملسیب و انگور میوههای مفیدی هستند که به طور گسترده توسط انسان مصرف میشوند. این میوهها دارای آفات و بیماریهای متعددی هستند که برای کنترل آنها از انواع آفتکشها استفاده میشود. بنا¬بر¬این، آفتکشها می¬توانند از طریق مصرف مواد غذایی از قبیل میوه¬ها و سبزی¬ها وارد زنجیره غذایی انسان شده و منجر به ایجاد مشکلات سلامتی شوند. از این ¬رو، بررسی و پایش باقیمانده آفتکشها در میوهها و سبزیجات ضروری است. در این مطالعه، باقیمانده آفتکشهای موینفوس و اتیون در 24 نمونه سیب و انگور با استفاده از روش تجزیهای راحت، سریع، مؤثر و ایمن (QuEChERS) توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی آنالیز شد. علاوه بر این، ارزیابی ریسک غیرسرطانی نیز با استفاده از شاخص نسبت خطر (HQ) و بر اساس شبیهسازی مونت کارلو انجام شد. نتایج نشان داد که میانگین باقیمانده آفتکش¬¬ اتیون در نمونههای سیب و انگور به ترتیب 08/0 و 09/0 میلی¬گرم بر کیلو¬گرم بود که پایینتر از حداکثر باقیمانده مجاز (MRL) ایران است، در حالیکه میانگین باقیمانده آفتکش موینفوس در نمونههای سیب و انگور به ترتیب 12/0 و 13/0 میلی گرم بر کیلو گرم بود که بالاتر از MRL ایران است. همچنین باقیمانده آفتکش¬های¬¬ اتیون و موینفوس در 100 درصد نمونه های سیب و انگور آنالیز شده بالاتر از MRL اتحادیه اروپا بود. نتایج تجزیه و تحلیل مونتکارلو نشان داد که مقدار HQ با اطمینان 100 درصد در گروه¬های سنی کودکان و بزرگسالان کمتر از یک است. از این¬رو، مصرف سیب و انگور هیچگونه خطر قابل توجهی برای سلامتی مصرف کنندگان ندارند. پرونده مقاله